Mocanita

Construită în 1932, CFF Vişeu de Sus funcţionează si in zilele noastre, având ca scop principal transportul de buşteni de pe Valea Vaserului la fabricile de prelucrare a lemnului din Vişeu de Sus. CFF Vişeu de Sus este singura cale ferata cu ecartament ingust din Europa, încă folosită pentru transportul lemnului. Mocăniţa urmează cursul Râului Vaser, fiind singurul mijloc de transport până în inima Munţilor Maramureşului.

Începând cu anii 2000, circulă regulat pe Valea Vaserului trenuri cu abur pentru turişti. Sezonul turistic începe primăvara şi se încheie toamna, la sfarsitul lunii octombrie.

Construită în 1932, CFF Vişeu de Sus funcţionează si in zilele noastre, având ca scop principal transportul de buşteni de pe Valea Vaserului la fabricile de prelucrare a lemnului din Vişeu de Sus.

CFF Vişeu de Sus este singura cale ferata cu ecartament ingust din Europa, încă folosită pentru transportul lemnului. Mocăniţa urmează cursul Râului Vaser, fiind singurul mijloc de transport până în inima Munţilor Maramureşului.

Începând cu anii 2000, circulă regulat pe Valea Vaserului trenuri cu abur pentru turişti. Sezonul turistic începe primăvara şi se încheie toamna, la sfarsitul lunii octombrie.

În Paltin, turiștii pot să admire panorama de pe platforma amplasată pe stânca din apropiere, să se bucure de un picnic si de aerul proaspăt de munte. Pentru picnic există servicii de catering cu o ofertă de mâncare diversificată.

Pentru cei care doresc să se aventureze cu Mocăniţa în afara sezonului turistic, există posibilitatea de a comanda trenuri charter, care, de asemenea pot include servicii de catering.

Începând cu sezonul 2011, CFF Vişeu de Sus oferă cazare în cadrul trenului hotel Carpatia-Express, amplasat in apropierea gării, având o capacitate de 40 locuri de dormit si un restaurant pentru 40 de persoane.

Pentru detalii, va invităm să vizitati pagina www.cffviseu.ro