SAUNA

Bucura-te de relaxare in vacanta ta la Sauna Maramures, in orice sezon! Sauna este o modalitate de relaxare şi terapie practicată din cele mai vechi timpuri.

Beneficiile saunei uscate sunt numeroase: 

  • sauna dilateaza porii, curatandu-i in profunzime.
  • relaxare fizica si mentala
  • sauna este deosebit de recomandata dupa un antrenament fitness intensiv.
  • fortificarea sistemului imunitar
  • stimularea sistemului hipofizo-suprarenal
  • modificarea starii vegetative cu senzatie generala de buna dispozitie
  • transpiratia indusa va elimina toxinele din organism. cu cat vei bea mai multa apa in timpul sedintei de sauna, cu atat vei transpira mai mult si vei elimina mai multe toxine.

Sauna Maramures este foarte indicată ca terapie în formele uşoare de: astm bronşic, bronşită, dureri musculare şi de ligamente, reumatism. Efectul tonifiant este de un real ajutor în tratamentul insomniilor, stresului, depresiei.

Accesul la Sauna Maramures este gratuit pentru turistii cazati la hotel.

Programul de sauna

 Inainte de a intra in sauna trebuie, in mod obligatoriu, sa faci un dus cald pentru ca sa obisnuiesti corpul cu temperatura ridicata.

 Nu uitaţi să protejaţi banca pe care staţi cu un prosop.
 În saună se va intra în 2, cel mult 3 reprize. Dupa ce intri in sauna incearca sa stai atat cat rezisti pana in 15 minute. Daca nu rezisti 15 minute, poti iesi mai devreme, astfel incat sa nu ti se faca  rau.
 Se începe prima repriză pe banca de jos, acolo unde temperatura este mai redusă. După adaptare, se trece la banca de sus, crescînd astfel temperatura la care este supus organismul.
 In sauna vei gasi cateva pietre incalzite alaturi de care este asezata o galeata de lemn plina cu apa si cu o lingura de lemn in ea. Toarna cu respectiva lingura usor apa peste pietre. Aceasta apa se va evapora si va incalzi atmosfera din sauna, marind in acelasi timp umiditatea. Rezultatul? Tu vei transpira mai mult.
 Dupa maximum 15 minute, iesi si fa un dus cu temperatura relativ mai scazuta, apoi stai un pic si trageti sufletul. Să nu faceţi direct duş cu apă rece, şocul termic putînd fi periculos pentru persoanele neantrenate. Persoanele care au o sănătate bună şi au verificat că şocul termic nu le face probleme, pot trece direct la un duş rece.
  În pauza dintre reprize, se hidratează organismul cu 1/2 l pînă la 1 l de apă minerală sau suc natural de fructe. Consumaţi aceste băuturi la temperatura camerei, altfel băuturile reci pot conduce la şocuri termice.
  Intra pentru a doua sedinta de sauna si repeta acelasi procedeu.
  După saună relaxaţi-va  pînă cînd pulsul începe să devină normal, hidrataţi organismul cu 1/2-1l de lichide uşoare, neacidulate şi evitaţi eforturile mari.

Contraindicatii

 Boli inflamatorii acute interne (in special ficat si rinichi)
 Infectii generale febrile, virale sau bacteriene
 Infarct de miocard in stadiul acut
 Stare de decompensare cardiovasculara
 Tulburari severe ale circulatiei cerebrale
 Epilepsie
 Glaucom
 Boli sexuale
 Tumor
 Boli venoase cronice

Accesul la Sauna Maramures este gratuit pentru turistii cazati la hotel. 

GALERIE FOTO SAUNA MARAMURES